Yoga och stresshantering på jobbet

Med yoga på jobbet tar ni träning och stresshantering till er

Med yoga på jobbet behöver ni varken ta er till ett gym eller en studio utan kan träna där ni är. Dessutom är yoga ett utmärkt verktyg för stresshantering som kan ge välbehövd återhämtning. Det enda ni behöver är mattor och en lokal att vara i. Instruktören kommer till er.

 

Yoga på jobbet blir ett smart sätt att ta träning och stresshantering till era medarbetare

Idag behövs stresshantering mer än någonsin då många lider av stressrelaterad ohälsa och blir sjukskrivna som följd. Som arbetsgivare blir det då extra viktigt att skapa bra förutsättningar på arbetsplatsen i vägen mot friskare och mer motståndskraftiga medarbetare. Yoga på jobbet är ett sätt att hjälpa till med stresshantering och återhämtning på jobbet.

 

Avslappnande, stärkande och rolig arbetspaus eller start på dagen

Ett yogapass på jobbet är en välbehövlig paus som ger avslappning och styrka. Och väljer ni att ha det på morgonen blir det en perfekt start på dagen där lugnet brukar hålla i sig ett tag in på förmiddagen. Yoga på jobbet kan också kännas lite mer prestigelöst än till exempel en yogaklass på ett gym eller i en yogastudio. Är ni nybörjare? Varje pass anpassas efter gruppens nivå och utveckling så yoga på jobbet passar såväl nybörjare som mer erfarna yogis.

 

Ge medarbetarna och företaget en present som räcker länge

Man brukar ju säga att den bästa träningen är den som blir av, men ibland kan det kännas jobbigt att ta sig till ett gym eller gå ut och springa och man behöver minsta möjliga hinder för att ens komma iväg. Men har ni till exempel ett gym på jobbet eller är en grupp som går ut och springer på lunchen så blir det oftast lite enklare. Detsamma gäller för yoga på jobbet – ni tar på er något bekvämt, rullar ut mattorna och så är ni igång. Dessutom finns det en instruktör som kan peppa er lite extra.

Att träna eller yoga ihop blir också ett sätt att stärka relationerna eftersom ni gör något annat tillsammans än ni normalt brukar göra. Och förhoppningsvis bygger denna aktivitet bra vanor som håller i sig länge.

 

Varför företagsyoga?

Tre bra skäl att prova på yoga för företag

  1. För starka medarbetare. Yoga stärker den inre muskulaturen och ger en stark och stabil kropp redo att klara vardagen. Yoga bygger även upp rörlighet, kroppskontroll och balans.
  2. För lugna och mer harmoniska medarbetare. Yoga skapar balans mellan återhämtning och prestation. Andningen i yoga sätter igång hjärnans lugn-och-ro system och signalerar avslappning till kroppen.
  3. För fokuserade medarbetare. Yoga övar upp förmågan att styra uppmärksamheten och skapar mentalt fokus.

 

För mer information om yoga på jobbet – allt det praktiska, information inför första gången samt intresseanmälan – kika in yoga på jobbet >>

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s