Kvinna gör yoga position trädet

Guide till några av Stockholms mest populära yoga studios

Är du nybörjare och vill prova på yoga eller vill du hitta en studio nära dig? Här har vi samlat några av Stockholms mest populära yoga studios och vad de har att erbjuda. Vilken blir din nya favorit oas i Stockholm? 

 

Yoga på Södermalm

Inbalance

Gemytlig yogastudio vid Mariatorget i Stockholm som erbjuder kurser, workshops och lärarutbildningar. En oas för både nya och mer erfarna yogis. Ta med egen matta eller låna på plats.

Erbjuder: Asthangayoga, Yinyoga, Vinyasa flow, Hathayoga, Mediyoga, Hatha flow, Hot yoga
Nivå: nybörjare och fortsättning
Finns på: Wollmar Yxkullsgatan 1 och Hornstulls Strand 9
Mer infoInbalance >>

Yoga Shala

Har du fastnat för ashtangayogan så ska du besöka Yoga Shala på Södermalm. Med inte mindre än tre olika shalor på söder kan du hitta din alldeles egna yogastudio vid antingen Zinkensdamm, Nytorget eller i Hälsans hus på Fjällgatan. Gå på en drop-in klass eller boka en kurs i Mysore style där du yogar i eget tempo med en lärare som guide. Yoga Shala erbjuder också workshops och yogaresor.

Erbjuder: Ashtangayoga, Yinyoga, Hathayoga, gravidyoga, mamma-baby-yoga
Nivå: nybörjare och fortsättning
Finns på: Ringvägen 9D, Gotlandsgatan 88 och Fjällgatan 23
Mer infoYoga Shala Stockholm >>

Yoga Shakti

På Yoga Shakti bokar du en kurs, besöker en drop-in klass eller testar Hawaiiansk massage. Här är yogaformerna Anurasa och Virya i fokus. Viryayoga handlar om att förena det andliga från öst med kunskaper från väst –  hur fungerar kroppen och hur hittar vi glädje och harmoni i det vi gör. Nyfiken på att prova? Besök Yoga Shakti på Timmermansgatan vid Mariatorget eller på Högbergsgatan vid Slussen.

Erbjuder: Klasser, workshops och behandlingar med fokus på Anusarayoga och Viryayoga. Schemat erbjuder också Hathayoga, Yinyoga, Vinayasa flow, Acroyoga, meditation och Restorative yoga
Nivå: nybörjare och fortsättning
Finns på: Timmermansgatan 10 och Högbergsgatan 30A
Mer info: Yoga Shakti >>

 

Yoga på Östermalm

Altromondo Yoga

Stämningsfull yogastudio med erfarna lärare. Här hittar du ett stort utbud av olika yogaklasser både för nybörjare och mer erfarna. Och förutom ett uppvärmt golv som gör yogaupplevelsen till ren njutning så erbjuder Altromondo även lärarutbildningar, workshops och yogaresor.

Erbjuder: Vinyasa yoga, Hathayoga, Ashtangayoga, gravidyoga, Yinyoga, Anurasayoga, Kundaliniyoga, Healing yoga, Rocket Vinyasa, meditation, mamma-baby-yoga
Nivå: nybörjare och fortsättning
Finns på: Grev Turegatan 18
Mer infoAltromondo Yoga >>

Bikram Yoga Östermalm

På Bikram Yoga Östermalm yogar du i ett ca 37-40 grader varmt rum. Den här populära studion med fräscha lokaler ligger bara ett stenkast från Östermalmstorgs t-bana. En fördel med bikramyogan är att klassen alltid ser likadan ut, samma positioner i en viss ordning. Yogaformen passar såväl nybörjare som mer erfarna.

Erbjuder: Bikramyoga och Yinyoga
Nivå: nybörjare och fortsättning
Finns på: Linnegatan 8
Mer infoBikram Yoga Östermalm >>

Yogayama

Yogayama på Östermalm är Skandinaviens första yogacenter och erbjuder klasser, workshops och lärarutbildningar. Här finns också en butik med olika yogaprodukter och ett café med magiskt god mat och dryck – självklart även näringsrik, lokalproducerad och ekologisk – missa inte BodyBuddy när du väl är där.

Erbjuder: Ashtangayoga, Vinyasa yoga, Hathayoga, Yinyoga, Restorative yoga, mamma-baby-yoga, gravidyoga, meditation och pranayama (andningstekniker)
Nivå: nybörjare och fortsättning
Finns på: Jungfrugatan 8 och Hammarby allé 53
Mer infoYogayama >>

Yoga Styrka

Nyfiken på hur det känns att yoga i ett ca 40 grader varmt rum? Mitt på Östermalm ligger YogaStyrka med ett stort utbud av varma yogaklasser där du yogar i ett uppvärmt rum. Här finns också yogaklasser i rumstemperatur, styrke- och konditionsklasser, personlig träning och rådgivning. Fina och fräscha lokaler med flera yogasalar.

Erbjuder: Bikram yoga, Hot yoga, Ashtangayoga, Hot Ashtanga, Hot Vinyasa, Yinyoga och fler klasser + egna koncept som Yoga Booty, Yoga Burn och Yoga Tone som är cirkelträning med fokus på styrka
Nivå: nybörjare och fortsättning
Finns på: Grevgatan 37
Mer info: Yoga Styrka >>

 

Yoga i city & på Norrmalm

Urban OM

Trivsamt yoga- och meditationscenter mitt i city med flera yogasalar under samma tak. Urban OM har ett stort utbud och variation av klasser med kunniga lärare – allt ifrån klassiska yogatyper till mer okända yogaformer + flera typer av meditation. Aum.

Erbjuder: Hathayoga, Kundaliniyoga, relax yoga, flow yoga, Acharyayoga, Layayoga, Slow flow yoga, Yoga basics, mamma-baby-yoga och flera typer av mediation
Nivå: nybörjare och fortsättning
Finns på: Wallingatan 20-22
Mer infoUrban OM >>

Atmayoti

I Vasastan på Sigtunagatan hittar du Atmayoti som erbjuder yoga, meditation och mindfulness samt PT yoga, yogalärarutbildningar och yogaresor. Fin studio med ett stort utbud av klasser för både nybörjare och mer erfarna, ledda av erfarna lärare.

Erbjuder: Hathayoga, Ashtangayoga, Yinyoga, gravidyoga, barnyoga, Mediyoga, senioryoga, mamma-baby-yoga, mindfullness och meditation
Nivå: nybörjare och fortsättning
Finns på: Sigtunagatan 8
Mer infoAtmajyoti >>

Bikram Yoga City

Välbesökta Bikram Yoga City ligger precis som det låter – mitt i city och på gångavstånd från Hötorgets t-bana. Hit kommer du när det passar dig, alla klasser är drop-in. På ett Bikramyoga pass blir du inte bara varm och svettig av det uppvärmda rummet utan även av rörelserna under passet, så förbered dig väl med en rejäl vattenflaska, lätta kläder, en matta och några handdukar. Namasté.

Erbjuder: Bikramyoga, Hot yoga och Yinyoga
Nivå: nybörjare och fortsättning
Finns på: Olof Palmes gata 11A
Mer info: Bikram Yoga City >>

 

Yoga på Kungsholmen

Yogansa

Charmig yoga- och dansstudio precis vid Rådhusets t-bana. På Yogansa kan du testa på olika afrikanska dansstilar eller någon av alla de yoga- och meditationsklasser de erbjuder. Du kan också gå yogalärarutbildning. Yogansa har ett stort utbud och duktiga instruktörer.

Erbjuder: Ashtangayoga, Hathayoga, Kundaliniyoga, Vinyasa flow, Yinyoga, Rocket yoga, senioryoga, yoga flow, meditation
Nivå: nybörjare och fortsättning
Finns på: Pipersgatan 26
Mer infoYogansa >>

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s